Bemachtigt kermiskoning een gemeenteraadszetel?

Opvallende verschijning op de kandidatenlijst van Team CDA is Mark ten Bosch. De Westervoortse kermiskoning 2017 zei volmondig ‘ja’ toen de meest lokaal gewortelde partij hem vroeg of hij een van hun lijstduwers zou willen zijn. Vervolgens heeft hij geen bijeenkomst van gemeenteraad of CDA fractie overgeslagen en krijgt hij er langzamerhand steeds meer lol in. Zoveel, dat hij in ieder geval zijn stinkende best wil doen om voor Team CDA zoveel mogelijk stemmen te verwerven. Volgens kenners is het daarbij zeker niet uitgesloten, dat hij dankzij zijn grote bekendheid zomaar eens met voorkeursstemmen in de nieuwe gemeenteraad zou kunnen belanden.

Mark ten Bosch is 40 jaar en zijn hele leven al overtuigd aanhanger van het CDA. ‘Dat was eigenlijk onvermijdelijk gezien mijn boerenafkomst en gelovige opvoeding’, denkt hij zelf. Mark is een echte Westervoorter en naar eigen zeggen woont zijn familie al sinds 1700 in ons mooie IJsseldorp. Hoeveel lokaler had u ze straks in de nieuwe gemeenteraad willen hebben?

zeer bescheiden
Mark is zeer actief in het Westervoortse verenigingsleven. Hij is bestuurslid van de Westervoortse wagenbouwers loods, lid van een hechte carnavalsgroep, fervent zaalvoetballer met een Westervoortse vriendengroep en bij velen bekend van de manege aan de IJsseldijk die vroeger eigendom was van zijn familie. Mark kent in Westervoort daardoor heel veel mensen, maar blijft als altijd bescheiden wanneer hij naar zijn kansen op een eigen gemeenteraadszetel wordt gevraagd.

‘Ik denk dat er in ieder geval wel 50 mensen op mij zullen stemmen. Voor een eigen raadszetel op basis van voorkeursstemmen heb je iets van 300 stemmen nodig toch? Ik heb al wel van verschillende mensen gehoord, dat ze mij op Facebook zullen aanbevelen als hun favoriet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Maar 300 stemmen, dat lijkt mij toch wel heel erg veel’.

300 stemmen
Wanneer Mark die 300 stemmen met hulp van zijn vrienden via Facebook op 21 maart mogelijk toch zou halen, dan zal hij als lijstduwer de hem toekomende plek in de gemeenteraad gaan innemen. Bescheiden als hij is, moest hij daar overigens wel even over nadenken. ‘Nu ik mij de laatste maanden meer in de lokale politiek ben gaan verdiepen, ben ik het wel steeds interessanter gaan vinden. Dus mochten er op 21 maart voldoende mensen op mij hebben gestemd voor een voorkeurszetel, dan kan ik die mensen natuurlijk niet teleurstellen’.

nummer 16
Iedereen is zeer benieuwd hoe ver Mark met de hulp van Facebook mogelijk gaat komen in de jacht op circa 300 voorkeursstemmen. U vindt hem volgende week woensdag als nummer 16 van lijst CDA op uw stembiljet. En een echte Westervoorter, die stemt 21 maart op……….???