Team CDA op de foto

In de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen moesten de mensen van Team CDA Westervoort samen natuurlijk ook op de foto. Van de 19 personen tellende kieslijst hebben 14 personen mooie foto’s van zichzelf laten maken. Hiervan zult u er de komende weken verschillende voorbij zien komen ter illustratie van een aantal persoonlijke portretten van individuele kandidaten. De afsluitende groepsfoto willen we hier alvast met u delen.

Met 19 personen neemt de meest lokaal gewortelde partij van Westervoort met afstand de meeste plek in op het stembiljet van de gemeenteraadsverkiezingen. De overige partijen doen het ieder met 7 tot 9 kandidaten. Wanneer de omvang van de kandidatenlijst een goede afspiegeling vormt van de betrokkenheid van Westervoort bij het gedachtegoed van de verschillende partijen, dan lijkt de uitgangspositie van CDA Westervoort op voorhand geen verkeerde te zijn.

De lijst wordt net als vier jaar geleden aangevoerd door lijsttrekker Peter Pennekamp, gevolgd door de huidige wethouder Theo Kampschreur. Bij de eerste 10 posities staan maar liefst 5 nieuwkomers waarvan Ine Driesprong en Marcel Tap bij continuering van het huidig aantal raadszetels op direct verkiesbare plaatsen staan. Ook de jeugd is goed vertegenwoordigd bij Team CDA met Beray Lubbers en Niels Boland op de plaatsen 8 en 9.

kermiskoning
De eigen claim van ‘100% lokaal’ onderstreept Team CDA Westervoort niet alleen met de grote omvang van haar kieslijst, maar ook met de opvallende aanwezigheid van kermiskoning Mark ten Bosch op nummer 16. Hoewel Mark aanvankelijk wat afwachtend was, begint hij steeds meer interesse te krijgen in de plaatselijke gemeentepolitiek. Binnen Team CDA Westervoort lopen daarom al weddenschappen, of Mark er in zal slagen om met voorkeursstemmen van al zijn vrienden en bekenden een plek in de nieuwe gemeenteraad te bemachtigen.

Hans Breunissen
Een man die naar ieders verwachting ook weer veel stemmen zal gaan trekken, is lijstduwer Hans Breunissen op plek 19 van de lijst. Onvermoeibaar als altijd blijft hij strijden voor zijn CDA waarvoor hij zich zoveel jaren met volle overgave heeft ingezet.