Ine Driesprong nieuw gezicht CDA Westervoort

Opvallende nieuwkomer op de kandidatenlijst van Team CDA Westervoort is Ine Driesprong-Verhaaff. Tot haar eigen verbazing belandde de 63-jarige ondernemer in uitvaartzorg zomaar vanuit het niets op plek 3 van de partij die op dit moment met 6 zetels in de gemeenteraad is vertegenwoordigd. Team CDA verwacht veel van Ine, die graag met anderen het sociale gezicht van de partij gestalte wil blijven geven. Na 25 jaar lang werkzaam te zijn geweest als manager in de ouderenzorg, ligt haar belangstelling en ambitie dan ook vooral bij dat deel van het gemeentebeleid dat gericht is op iedere Westervoorter die extra ondersteuning nodig heeft.  

De komende gemeenteraadsverkiezingen zouden voor de grootste partij van Westervoort rampzalig moeten verlopen, wil Ine Driesprong geen zetel in de nieuwe gemeenteraad gaan krijgen. Aan alle, voornamelijk vrouwelijke Westervoorters die haar op straat en op Facebook spontaan aanspreken zal het zeker niet liggen. ‘Wat stoer dat je dit doet en ik ga straks absoluut op je stemmen’, heeft ze inmiddels al van verrassend veel mensen gehoord.

vrouwen
Hiervoor had Ine nooit gedacht aan een loopbaan in de plaatselijke politiek. Maar toen ze door de meest lokaal gewortelde partij werd benaderd, voelde ze zich persoonlijk geroepen om als betrokken Westervoorter haar bijdrage te leveren. ‘Ik woon vanaf de jaren zestig met heel veel plezier in Westervoort. Ik wil me er dan ook graag voor inzetten om het samenleven hier met elkaar waar mogelijk nog mooier te maken. Ook vind ik het belangrijk dat vrouwen in de Westervoortse gemeenteraad goed vertegenwoordigd zijn. Als zelfstandig ondernemer en oma van zes kleinzoons heb ik natuurlijk al een redelijk bezet leven. Maar actieve mensen kunnen er altijd nog wel iets bij doen. Er zitten 24 uur in een dag waarin je zelf je tijd en aandacht kunt verdelen. En ik hou er van om met verschillende dingen bezig te zijn’.

leuk team
Driesprong heeft met volle overtuiging gekozen voor de meest lokaal gewortelde partij van Westervoort. ‘Vanaf het moment dat ze mij benaderden, vond ik het een leuk team met mensen die er samen echt voor willen gaan. De programmapunten van het CDA spreken mij aan. Niet alleen de prominente aandacht die Team CDA heeft voor de oudere inwoners, maar ook het streven om als gemeente bestuurlijk zelfstandig te blijven. Komend uit de zorg waarin alles de laatste jaren alleen maar groter en zakelijker moest, ben ik ervan overtuigd dat Westervoort met 15.000 inwoners nog de schaal heeft waarin we er samen echt iets van kunnen maken. In een grote gemeente is dat allemaal veel afstandelijker en anoniemer’.